Samen op weg

Samen op Weg is voor gezinnen waarvan een gezinslid langdurige zorg nodig heeft, bijvoorbeeld omdat het gezinslid een verstandelijke beperking heeft.

Het uitgangspunt is dat het gezinslid zijn eigen leven kan vormgeven, vanuit eigen interesses en talenten, met een passende plek in de samenleving. Daar kan hij bijdragen en meedoen in sociaal gewaardeerde rollen, ondersteund door mensen waarvoor hij zelf kiest. 

Wat is Samen op Weg?

Met de persoon centraal werkt het gezin met de gezinsondersteuner aan het persoonlijk toekomstplan. De belangrijkste vragen op het gebied van relaties, wonen, werken, onderwijs en vrije tijd worden uitgewerkt. Het gezin heeft de regie over de invulling van de ondersteuning die daarbij nodig is. Samen op Weg biedt de mogelijkheid om andere gezinnen te ontmoeten in een vaste groep. De groep bestaat uit ongeveer zeven gezinnen die een aantal keer per jaar samenkomt om verhalen en ervaringen te delen voor steun, herkenning en inspiratie.

Voor wie is Samen op Weg?

Samen op Weg is voor gezinnen waarvan een gezinslid langdurige zorg nodig heeft. Het gezin kiest ervoor de invulling van het leven van het gezinslid en de ondersteuning die daarbij nodig is, zelf vorm te geven.

Wat levert het op?

Met Samen op Weg streven we naar deelname op een volwaardige manier aan de samenleving, waardoor kansen op persoonlijke ontwikkeling, groei, verbindingen toenemen. Daarnaast biedt Samen op Weg toegang tot deelname aan een steungroep voor de gezinnen.

Wil je meer weten over ‘Samen op Weg’ bekijk de onderstaande video:

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.