Ontwikkelcentrum jongeren

Het Ontwikkelcentrum voor jongeren van 12 tot 18 jaar stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen en persoonlijke groei. Stap voor stap. Samen met specialisten, zoals een arts, orthopedagoog, psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en speltherapeut.

Speciale zorg

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Met een verstandelijke of ernstige meervoudige beperkingen heeft jouw zoon of dochter speciale zorg nodig om zich te ontwikkelen. Zodat iemand vanuit zijn psychische en fysieke mogelijkheden zo goed mogelijk kan leven.

Samenwerken

Wat jouw kind in het Ontwikkelcentrum leert kan hij/zij ook thuis toepassen. We werken samen met ouders/verzorgers, dus weet je wat jouw kind geleerd heeft.

Voor ouders

Je wordt als ouder thuis ondersteund in de rol van opvoeder. Bijvoorbeeld om de (zware) zorg voor jouw kind te combineren met de opvoeding van andere gezinsleden. Je leert hoe je beter met jouw kind omgaat en hoe jullie met elkaar in contact blijven.

Sterker als gezin

We betrekken mensen die voor jullie belangrijk zijn bij het aanpakken van problemen. Zo maakt jouw kind meer deel uit van de wereld om hem heen. En sta je als gezin sterker. Jullie krijgen meer grip op het dagelijkse leven. Als ouder vul je de opvoeding zelf in. Als jongere kun je opgroeien in jouw eigen gezin.

Voorbereiding als volwassene

In het Ontwikkelcentrum bereiden we je kind voor op activiteiten die hij of zij als volwassene kan doen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder