Ondersteuning tijdens bewindvoering

Je wilt geen geldproblemen of schulden (meer) hebben. Je wilt je rekeningen kunnen betalen. En je wilt geen gedoe (meer) met schuldeisers. Vind je het lastig om overzicht te hebben in je geldzaken? En is ‘Budgetbeheer’ niet voldoende? Of heeft de rechter jou bewindvoering opgelegd? En heb je daar hulp bij nodig? Dan is ‘Ondersteuning tijdens Bewindvoering’ iets voor jou.

Wat is ‘Ondersteuning tijdens Bewindvoering’?

Met bewindvoering neemt een bewindvoerder al jouw geldzaken over. Een bewindvoerder is een organisatie die geld beheert van mensen die daar ondersteuning bij nodig hebben. Met ‘Ondersteuning bij Bewindvoering’ helpt jouw wooncoach je om goed samen te werken met de bewindvoerder en om verstandig met je geld om te gaan.

Voor wie is het?

‘Ondersteuning bij Bewindvoering’ is bedoeld voor mensen die een bewindvoerder hebben. Een bewindvoerder wordt toegewezen door de rechter. Dit gebeurt als er helemaal geen overzicht is in iemands financiën. En het lukt niet om op korte termijn hier iets in te leren.

Wat houdt het in?

​Bewindvoering is een officiële maatregel. Een rechter besluit of jij het echt nodig hebt. De bewindvoerder betaalt jouw rekeningen, vraagt toeslagen aan en maakt een plan om jouw schulden te verminderen. Je krijgt een bepaald bedrag om van te leven: leefgeld. De bewindvoerder bepaalt wat er mogelijk is binnen jouw budget. Met ‘Ondersteuning tijdens Bewindvoering’ ondersteunt jouw wooncoach je om goede afspraken te maken met de bewindvoerder. En hij helpt je om rond te komen van het leefgeld dat je van de bewindvoerder krijgt.  

Wat levert het op?

Bij bewindvoering worden betalingen en andere financiële zaken voor je gedaan. Met ‘Ondersteuning tijdens Bewindvoering’ hoef je het gesprek met de bewindvoerder niet alleen te voeren. Jouw wooncoach helpt je hierbij. Je hebt overzicht in je geldzaken. Dat geeft rust.

Hoe lang duurt het?

Bewindvoering is een officiële maatregel. De rechter bepaalt of bewindvoering kan worden opgeheven. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij de rechtbank. ‘Ondersteuning tijdens bewindvoering’ duurt zo lang jij dat nodig hebt.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je betaalt zelf maandelijks een vast bedrag aan de bewindvoerder. Je kunt hiervoor bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente.
  • Misschien kun je na een tijd weer zelf je geldzaken regelen. Je kunt dan een verzoek indienen bij de rechter om de bewindvoering op te heffen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Help judoka Amy Heinsmann naar de Special Olympic World Summer Games 2019!

    Amy, cliënt van Pameijer, is met 4 andere judoka’s geselecteerd voor de Special Olympic World Summer Games in Abu Dhabi. Help jij mee om haar droom waar te maken?

    Lees verder