Kwartiermaken voor herstel

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Een volgende stap maken. Of zelf leren herstellen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En weet je niet (meer) wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Of hoe je kunt omgaan met jouw kwetsbaarheden. En kunt werken aan dingen die jij wilt bereiken. 'Kwartier maken voor herstel’ helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is ‘Kwartiermaken voor herstel’?

‘Kwartiermaken voor herstel’ is een serie individuele afspraken met een ervaringsdeskundige. Dat is iemand die zelf ook moeilijke periodes in zijn leven heeft meegemaakt. En uit eigen ervaring weet dat het lastig én mogelijk is om daarvan te herstellen. Samen met hem/haar werk je aan dingen die voor jouw herstel belangrijk zijn.

Voor wie is het?

‘Kwartier maken voor herstel’ is bedoeld voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid, die voor een periode behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning bij herstel. De ondersteuning is bijzonder geschikt wanneer je in een overgangsfase in je leven bent. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen, zelfstandig gaat wonen of (weer) wilt gaan werken.

Wat houdt het in?

De ondersteuning is gericht op jou en je omgeving. Samen met een ervaringsdeskundige bepaal je waar jullie aan gaan werken. Wat kan jou verder brengen in je herstel? Hoe ziet jouw omgeving er uit en hoe kun jij werken aan (weer) gaan meedoen? Waar kun jij steun halen? Je spreekt af op een plek die voor jou prettig is en soms ga je er samen op uit. Je kunt je vragen en zorgen delen en samen werken aan een volgende stap.

Wat levert het op?

Je hebt op een veilige manier een paar stappen gezet op weg naar verder herstel. Je weet waar en hoe je steun in je omgeving kan vinden.

Wie biedt de ondersteuning?

Een ervaringsdeskundige biedt de ondersteuning.

Hoe lang duurt het?

Je hebt wekelijks een afspraak van 1,5 uur. De ondersteuning duurt 7 tot 26 weken. Afhankelijk van jouw behoeften en mogelijkheden. Je maakt hierover afspraken met een arrangeur van Pameijer. Die kijkt met jou welke ondersteuning past bij jouw vraag.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.