Kleinschalige woonvorm (GZ)

Een kind met een verstandelijke beperking heeft speciale zorg nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Soms lukt het niet meer om die zorg thuis te bieden. Een kleinschalige woonvorm kan dan een oplossing zijn.

Wat is een kleinschalige woonvorm?

Je kind woont in een woongroep, waar hij zich thuis voelt en met andere kinderen opgroeit. In een veilige en huiselijke omgeving krijgt hij de speciale zorg die hij nodig heeft. Samen met jou geven we vorm aan de ondersteuning van jouw kind. Een vast team van pedagogisch medewerkers helpt je kind en zorgt er voor dat hij fijn bij ons woont. Jouw kind gaat overdag naar het Ontwikkelcentrum of naar een school of naar werk dat bij hem past.

Voor wie is een kleinschalige woonvorm?

Een kleinschalige woonvorm is voor kinderen en jongeren van 6 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking die speciale zorg nodig hebben. 

Wat levert het op?

Als je kind fijn woont, kan hij plezier maken en zich ontwikkelen. Jij hebt de mogelijkheid om samen met ons zijn ondersteuning vorm te geven. Op een manier die bij jullie past. 

Wat is nog belangrijk om te weten?

Jouw kind woont gemiddeld met 5 andere kinderen samen. Ieder kind heeft zijn eigen kamer. Eén pedagogisch medewerker ondersteunt de kinderen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Uitkomsten lokale radendag worden verder besproken

  Begin april werd in centrum Djoj een dag georganiseerd voor lokale cliëntenraden SP en GZ. Centraal thema: hoe ontwikkelen we samen een goede visie en beleid op zeggenschap bij Pameijer? Het was een zeer geslaagde bijeenkomst. De uitkomsten ervan zijn nu verwerkt en worden verder besproken.

  Lees verder
 2. Wijkcentrum Alexanderhof open

  Pameijer neemt deel aan het wijkproject voor bewoners in Rotterdam Alexander.

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder