Kleinschalige woonvorm (GZ)

Een kind met een verstandelijke beperking heeft speciale zorg nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Soms lukt het niet meer om die zorg thuis te bieden. Een kleinschalige woonvorm kan dan een oplossing zijn.

Wat is een kleinschalige woonvorm?

Je kind woont in een woongroep, waar hij zich thuis voelt en met andere kinderen opgroeit. In een veilige en huiselijke omgeving krijgt hij de speciale zorg die hij nodig heeft. Samen met jou geven we vorm aan de ondersteuning van jouw kind. Een vast team van pedagogisch medewerkers helpt je kind en zorgt er voor dat hij fijn bij ons woont. Jouw kind gaat overdag naar het Ontwikkelcentrum of naar een school of naar werk dat bij hem past.

Voor wie is een kleinschalige woonvorm?

Een kleinschalige woonvorm is voor kinderen en jongeren van 6 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking die speciale zorg nodig hebben. 

Wat levert het op?

Als je kind fijn woont, kan hij plezier maken en zich ontwikkelen. Jij hebt de mogelijkheid om samen met ons zijn ondersteuning vorm te geven. Op een manier die bij jullie past. 

Wat is nog belangrijk om te weten?

Jouw kind woont gemiddeld met 5 andere kinderen samen. Ieder kind heeft zijn eigen kamer. Eén pedagogisch medewerker ondersteunt de kinderen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

    Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

    Lees verder
  2. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder