Budgetbeheer (CAV)

Je wilt graag goed met je geld omgaan. Zodat je geen schulden maakt. En gewoon je boodschappen kunt doen. Vind je het lastig om overzicht te hebben in je geldzaken? Dan kan ‘Budgetbeheer’ een oplossing zijn.

Wat is ‘Budgetbeheer’?

Met ‘Budgetbeheer’ krijg je ondersteuning bij je geldzaken van het CAV. Het CAV is een stichting die geld beheert van mensen die daar ondersteuning bij nodig hebben. Je wooncoach van Pameijer kijkt regelmatig met je mee en helpt je bij vragen die je over je geld hebt.

Voor wie is het?

‘Budgetbeheer’ is bedoeld voor mensen die het lastig vinden om hun geldzaken op orde te houden. En die daar ondersteuning bij nodig hebben.

Wat houdt het in?

​Je wordt aangemeld bij het CAV. Je krijgt een contactpersoon bij het CAV die veel geldzaken voor je afhandelt.

Je kunt kiezen uit 2 mogelijkheden:

 1. Budgetbeheer CAV met begeleider
  Jouw wooncoach ondersteunt je ook bij je administratie en geldzaken. Bijvoorbeeld bij het indienen van je rekeningen bij het CAV via een computerprogramma. Of bij het aanvragen van geld als je een bijzondere uitgave hebt.
 1. Budgetbeheer CAV met u
  Jouw contactpersoon bij het CAV maakt samen met jou een budgetplan. Je maakt zelfstandig afspraken met het CAV over het indienen van je rekeningen. Of over het aanvragen van geld als je een bijzondere uitgave hebt. Als je daar toestemming voor geeft, kan jouw wooncoach met je mee kijken.

Wat levert het op?

Je hebt overzicht in je geldzaken. Je vaste lasten worden betaald.Dat geeft rust.

Hoe lang duurt het?

Het beheren van jouw geldzaken door het CAV duurt zo lang jij dat nodig hebt. Bij ‘Budgetbeheer CAV met begeleider’ ondersteunt jouw woonondersteuning je gemiddeld een uur per week. Bij ‘Budgetbeheer CAV met u’ kijkt jouw wooncoach gemiddeld een half uur per week met je mee.  

Wat is nog belangrijk om te weten?

Een paar dingen zijn nog belangrijk om te weten:

 • Je blijft zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van rekeningen. Het CAV werkt bijvoorbeeld niet aan het saneren van (eventuele) schulden.
 • Ook het aanvragen van een toeslag of de belastingaangifte doe je zelf. Je wooncoach kan je hierbij ondersteunen of doorverwijzen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Help judoka Amy Heinsmann naar de Special Olympic World Summer Games 2019!

  Amy, cliënt van Pameijer, is met 4 andere judoka’s geselecteerd voor de Special Olympic World Summer Games in Abu Dhabi. Help jij mee om haar droom waar te maken?

  Lees verder