In beweging komen

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je al veel meegemaakt. Je bent onzeker over jezelf en voelt je soms buitengesloten. Misschien heb je niet veel energie. Je zou graag (weer) mee willen doen, maar weet niet hoe. De training ‘In beweging komen’ helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is ‘In beweging komen’?

Bij ‘In beweging komen’ ga je samen met een coach bewegen. Alleen of in een groep. Op jouw tempo en met activiteiten die bij jou passen.

Voor wie is het?

‘In beweging komen’ is bedoeld voor iedereen die niet (meer) gewend is om te bewegen. Wil je fitter worden? Van de bank af komen? Weer energie krijgen om dingen te doen? Dan is ‘In beweging komen’ iets voor jou.

Wat houdt het in?

Vooraf bespreek je of je ‘In beweging komen’ alleen of in een groep gaat volgen. In een eerste gesprek kijken we welke activiteiten bij jou passen: wandelen, zwemmen, fitness of iets anders. Daarna ga je aan de slag. Samen met een coach, iedere week 2 uur. Als je dat wilt, kijken we ook of er in jouw buurt een activiteit of club is waarbij je zou kunnen aansluiten.

Wat levert het op?

Je krijgt weer plezier in bewegen. Je hebt een manier van bewegen gevonden die bij jou past. Misschien ook een activiteit of vereniging waar je kunt blijven sporten of bewegen. Na afloop zit je beter in je vel. Je hebt meer zelfvertrouwen en durft meer dingen te doen.

Wie begeleidt de training?

Een coach begeleidt de activiteiten. Sommige coaches zijn ervaringsdeskundige. Zij hebben zelf meegemaakt hoe bewegen in een moeilijke tijd je leven positief kan beïnvloeden.

Hoe lang duurt het?

In beweging komen duurt minimaal 3 en maximaal 6 maanden. Afhankelijk van jouw behoeften en mogelijkheden. Je maakt hierover afspraken met een arrangeur van Pameijer. Die kijkt met jou welke ondersteuning past bij jouw vraag.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Vaartochten met zeilschip Helena

  Wist je dat Pameijer samen met Reederij Oosterschelde dagtochten met een zeilschip organiseert?

  Lees verder