Ik-boek

Je wilt graag dat anderen jouw kind of naaste begrijpen. Vaak wordt het gedrag bij mensen met een ernstige meervoudige beperking onvoldoende herkend.

Met het ‘IK-boek’ kunnen mensen met een meervoudige beperking, eventueel samen met hun ondersteuner of naaste, duidelijk maken wat er in hen omgaat en hoe zij zich voelen. Daarnaast fungeert het ‘IK-boek’ als een digitaal schrift waarin begeleiders en naasten met elkaar kunnen communiceren. 

Wat is het ‘IK-boek’?

Het ‘IK-boek’ is een handige app en werkt als een handleiding van jouw kind of naaste. Het is een soort digitaal schrift waarin je emoties en belevenissen van je kind of je naaste kunt vastleggen.

Het ‘Ik boek’ is een communicatiemiddel om elkaar makkelijker te begrijpen. Je hebt een aantal onderdelen:

  • Dagboek: met video, audio en foto’s kunnen jij of de ondersteuners laten zien wat jouw kind of naaste meemaakt.
  • Emoties: hier kunnen emoties en/of gedrag van je kind of naaste worden geregistreerd. En je krijgt advies van bijvoorbeeld gedragsdeskundigen hoe hiermee om te gaan.
  • Leuk: hier staat wat jouw kind of naaste leuk vindt om te doen, lekker vindt om te eten, wat het favoriete huisdier is of waar jouw kind of naaste graag naar kijkt of luistert. Je kind of naaste kan dit in de app zelf aanwijzen door middel van plaatjes.
  • Profiel: hier kun je op een veilige manier digitaal communiceren over jouw kind of naaste. Informatie over medicatiegebruik, gedrag of toiletgang kan afgeschermd worden gedeeld. Alle ondersteuners van het team kunnen deze berichten zien, zodat iedereen dezelfde informatie heeft over jouw kind.

Voor wie is het?

Het ‘IK-boek’ is voor naasten en ondersteuners van mensen met een ernstige meervoudige beperking. 

Wat levert het op?

  • Het ‘IK-boek’ helpt jou en ondersteuners om makkelijk en laagdrempelig digitaal te communiceren over de belevenissen en emoties van jouw kind of naaste. Bijvoorbeeld door foto’s en video’s te uploaden en informatie toe te voegen.
  • Het ‘IK-boek’ stimuleert dat mensen op een passende manier reageren op de emoties en het gedrag van jouw kind of verwant. Zo kunnen (gedrags-) problemen worden voorkomen of worden verminderd.
  • Op een afgeschermd tabblad veilig communiceren over jouw kind of naaste (AVG-proof). Ook wordt het gemakkelijker om meer mensen in te schakelen bij de zorg voor je kind of naaste.
  • Het ‘IK-boek’ versterkt de kwaliteit van de ondersteuning van je kind of naaste.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Het ‘IK-boek’ is een app voor een smartphone of tablet.
  • Je kind of naaste heeft een beschikking of indicatie nodig. Heeft hij deze niet? Dan kun je samen met een arrangeur van Pameijer kijken of een beschikking of indicatie mogelijk is. En hoe je deze kunt aanvragen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Digiloods bezoekt team Mackaystraat met tas vol verrassende e-Healthproducten

    John van Duijvenbode - één van de vijf digiloodsen van Pameijer – werd uitgenodigd door team Mackaystraat.

    Lees verder
  2. Tip: zo kun je veilig appen en (beeld)bellen

    Chat, bel of beeldbel jij wel eens met je coach? Of met andere mensen die belangrijk voor je zijn? Dan hebben we een tip voor je: maak hiervoor gebruik van de veilige app ‘Signal’.

    Lees verder