Housing First

Door omstandigheden in jouw leven ben je langdurig dakloos. Je vindt het lastig om contact te houden met hulpverleners en eerdere hulpverleningstrajecten zijn niet goed gelopen. Je wil wel graag een eigen plek waar je jouw leven weer kan opbouwen. Een thuis waar rust is en waar jij jezelf kunt zijn. ‘Housing First’ zorgt voor een dak boven je hoofd en ondersteuning die je daarbij nodig hebt.

Wat is ‘Housing first’?

Housing First’ biedt een huis voor mensen die langdurig dakloos zijn. Naast een huis krijg je ook ondersteuning die nodig is. En je leert vaardigheden om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen op een plek waar jij je thuis voelt.

Voor wie is ‘Housing first’?

‘Housing First’ is voor mensen die langdurig dakloos zijn. Op zoek zijn naar rust en stabiliteit en weer grip willen krijgen op hun eigen leven. Er zijn drie voorwaarden om in aanmerking te komen voor ‘Housing First’: je betaalt op tijd je eigen huur, je bent een goede buur – veroorzaakt dus geen overlast - en je accepteert ondersteuning van begeleiders.

Wat levert het op?

Je woont zelfstandig in een huis waar jij je thuis voelt. Met ondersteuning die je nodig hebt. Op jouw eigen tempo doe jij weer mee in de maatschappij. Na afloop van minimaal twee jaar kijken we samen naar een eventueel vervolgtraject. Bijvoorbeeld; je huurt de woning zonder verdere ondersteuning vanuit Mozaïk , je huurt de woning met ondersteuning of je vindt een andere woning vinden die beter aansluit bij jouw wensen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

Je komt in aanmerking voor ‘Housing First’ wanneer je in staat bent om zelfstandige te kunnen wonen. Om zelfstandig te wonen zijn basisvaardigheden zoals bijvoorbeeld kunnen koken en schoonmaken noodzakelijk.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Steungroep verslaving start op locatie Het Nieuwe Spoor

    Vanaf donderdag 5 maart is er elke donderdag een bijeenkomst van Steungroep 'Het Andere Spoor' op Het Nieuwe Spoor. Misschien iets voor jou?

    Lees verder