Herstelwerkgroep

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En vind je het moeilijk om bepaalde zaken in je leven aan te pakken. Of vraag je je af hoe anderen omgaan met hun problemen. Welke oplossingen zij gevonden hebben. De Herstelwerkgroep helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat een Herstelwerkgroep?

Een Herstelwerkgroep is een zelfhulpgroep. Samen met anderen praat je over verschillende thema’s die met jouw herstel te maken hebben. 

Voor wie is het?

Een Herstelwerkgroep is bedoeld voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid.

Wat houdt het in?

Je ontmoet in deze groep anderen die ook aan hun herstel werken. Je wisselt ervaringen uit. Wat is lastig als je wilt herstellen? Hoe hebben andere mensen dingen aangepakt? Hoe kun jij in je kracht komen of blijven? Je praat met elkaar over vaste en zelfgekozen thema’s. Bijvoorbeeld: (vrijwilligers)werk, ontwikkelen van je kwaliteiten, op orde houden van je huis, omgaan met geld of het contact met je hulpverlener. Er zijn ook speciale themagroepen, bijvoorbeeld over seksualiteit, verslaving of ouder worden.

Wat levert het op?

Je hebt anderen in jouw omgeving leren kennen die ook werken aan hun herstel. Je hebt geleerd dat je naast je kwetsbaarheden ook mogelijkheden hebt. Je hebt je ervaringen kunnen delen en nieuwe ideeën opgedaan om zelfstandiger te leven.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Een ervaringsdeskundige begeleidt de groep en doet ook zelf mee. Dat is iemand die zelf psychische kwetsbaarheden heeft. Hij/zij heeft zelf moeilijke periodes meegemaakt en weet uit eigen ervaring dat het lastig én mogelijk is om daarvan te herstellen.
  • Een herstelwerkgroep komt iedere week 2 uur bij elkaar in een periode van 12 weken.
  • Er zijn minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.