Gezinsondersteuning buitenshuis kleinschalige woonvorm

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een kleinschalige woonvorm een oplossing zijn.

Wat is een kleinschalige woonvorm?

Je woont in een woongroep, waar je je thuis voelt en met andere kinderen en jongeren opgroeit. In een veilige en huiselijke omgeving krijg je behandeling en ondersteuning. Je leert nieuwe vaardigheden. Zodat je beter om kunt gaan met moeilijke situaties. Overdag ga je naar een school of werkplek die bij je past.

Voor wie is een kleinschalige woonvorm?

Een kleinschalige woonvorm is voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die behandeling en ondersteuning nodig hebben.

Wat levert het op?

Als je fijn woont, kun je je ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Zodat je beter mee kan doen op school. Of passend werk kan vinden. We werken aan een positieve relatie tussen jou en je ouders. Zodat je uiteindelijk weer thuis kunt gaan wonen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je woont gemiddeld met 4 andere kinderen of jongeren samen. Iedereen heeft zijn eigen kamer. Eén pedagogisch medewerker ondersteunt jullie.
 • Er zijn 3 kleinschalige woonvormen voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Alle woonvormen liggen in Rotterdam Ommoord.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder