Gezinsbehandeling

Je wilt graag een goed gezinsleven. Soms lukt dat niet. Bijvoorbeeld door problemen met de opvoeding. Of met gezondheid of geld. Wil je als gezin sterker staan? ‘Gezinsondersteuning’ kan hierbij helpen.

Wat is ‘Gezinsbehandeling’?

Met ‘Gezinsbehandeling’ krijg je ondersteuning voor jou en je gezin. We helpen jullie om de veiligheid en stabiliteit binnen jullie gezin te verbeteren en grip te krijgen op problemen waar jullie als gezin tegen aan lopen.

Voor wie is ‘Gezinsbehandeling’?

‘Gezinsbehandeling’ is voor gezinnen met kinderen en jongeren tot 18 jaar die hulp nodig hebben om de situatie thuis veilig en stabiel te krijgen. Er zijn meervoudige en complexe problemen in het gezin, waarbij er sprake is van een (L)VB of lichte psychiatrische beperking bij een of meerdere ge-zinsleden.

Wat houdt het in?

Een gedragsdeskundige en gezinsondersteuner onderzoeken samen met jou wat er aan de hand is. We stellen gezamenlijk behandeldoelen op. We kijken naar je hele gezin en bieden hulp op alle levensgebieden, zodat je kinderen veilig thuis kunnen opgroeien. Als ook hulp van buiten nodig is, trekken we samen op naar wie die hulp kan geven. We bespreken regelma-tig of het de goede kant op gaat. Ons einddoel is dat jullie zelf verder kun-nen. Met of zonder (lichte) ondersteuning.

Wat levert het op?

Rust in huis. Jullie leren als gezin hoe je moeilijke situaties kunt aanpakken. De sfeer thuis is sterk verbeterd. En jullie weten bij wie je terecht kunt als je dingen niet alleen kunt oplossen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Jullie krijgen hulp thuis.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder