Crisisopvang

Opgroeien gaat vaak met vallen en opstaan. Soms lukt dat (tijdelijk) thuis niet meer. Met crisisopvang kun je op adem komen. Samen werken we aan een oplossing.

Wat is crisisopvang?

Je verblijft tijdelijk in een crisisopvang. Overdag ga je naar school of dagbesteding of werk. We ondersteunen jou en je ouders/verzorgers om terugkeer naar huis mogelijk te maken. Ook kijken we welke ondersteuning je bij terugkeer naar huis nodig hebt. We onderzoeken samen hoe jullie als gezin sterker kunnen staan. Wat jullie nodig hebben om beter met moeilijke situaties om te gaan. En hoe jullie hulp kunnen inschakelen van mensen die belangrijk voor jullie zijn.

Voor wie is crisisopvang?

Crisisopvang is voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die ondersteuning nodig hebben. En die door een acute probleemsituatie thuis tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Wat levert het op?

Jij en je ouders/verzorgers krijgen hulp om samen jullie problemen op te lossen. Zodat je zo snel mogelijk weer thuis kunt gaan wonen.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je bent door het Crisis Interventie Team van JBBR of de GGZ doorverwezen naar de crisisopvang. We werken met hen samen tijdens je ondersteuning.
 • Je woont gemiddeld met 4 andere kinderen of jongeren samen. Iedereen heeft zijn eigen kamer. Eén pedagogisch medewerker ondersteunt jullie.
 • Er is één crisisopvang in Rotterdam-Zuid.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder