Beschermd werk

Werk doen waar je goed in bent. Dat geeft een goed gevoel. Onder de mensen zijn, waardering krijgen voor wat je doet, een werkritme opbouwen. Je wilt graag meedoen. Met de ondersteuning die jij nodig hebt. ‘Beschermd werk’ helpt je hierbij.

Wat is ‘Beschermd Werk’?

Bij ‘Beschermd Werk’ werk je in je eigen tempo. Met de ondersteuning die jij nodig hebt. Van iemand die dicht bij je in de buurt is. Hij werkt met je mee. Je werkt bij een bedrijf of organisatie. Op een werkplek die bij je past.

Voor wie is ‘Beschermd Werk’?

‘Beschermd werk’ is voor mensen die (weer) aan het werk willen en daar dagelijks nog veel ondersteuning bij nodig hebben.

Wat houdt het in?

  • We kijken naar jouw interesses. En brengen je competenties in kaart. Competenties vertellen in een paar woorden waar je goed in bent. En we kijken samen met jou wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.
  • We zoeken een werkplek die hierbij past.
  • Jouw leerwerkcoach of praktijkondersteuner werkt bij jou in hetzelfde bedrijf of organisatie. Hij leert je stap voor stap wat je moet doen. Je kunt altijd dingen aan hem vragen. Bijvoorbeeld over het samenwerken met collega’s. Of over de dingen die je doet op je werk. Hij ondersteunt ook jouw werkgever. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent.
  • Je kunt ook trainingen volgen. Om jezelf verder te ontwikkelen. Of om door te groeien naar een beschutte werkplek: een baan met meer zelfstandigheid.
  • Er werken ook ervaringsdeskundigen in ons team: mensen die zelf dingen hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. 

Wat levert het op?

Je versterkt je vaardigheden en bouwt een werkritme op. Je werkt, waar mogelijk, toe naar een beschutte werkplek: een werkplek met meer zelfstandigheid.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.