Beeldhorloge

Je wilt graag zo veel mogelijk zelf doen. Soms is dat lastig. Bijvoorbeeld omdat je dingen snel vergeet. Het ‘Beeldhorloge’ helpt je hierbij.

Wat is een ‘Beeldhorloge’?

Een ‘Beeldhorloge’ is een handig horloge, waarmee je direct ziet wat je wanneer moet doen. Het helpt je om de dingen te onthouden die jij op een bepaalde tijd moet doen.

Voor wie is het?

Een ‘Beeldhorloge’ is voor iedereen die het moeilijk vindt om dingen te onthouden. Of die weinig besef van tijd heeft.

Wat houdt het in?

Een ‘Beeldhorloge’ vertelt met foto’s en plaatjes wat je op een bepaalde tijd moet doen. Zoals opstaan. Eten. Naar de bushalte lopen. Of boodschappen doen. Samen met iemand anders voer je eerst in de computer in welke dingen jij op een dag doet. Daarna kun je het horloge gebruiken. Als er iets moet gebeuren, zie je dat met een plaatje of tekst. Het ‘Beeldhorloge’ kan ook piepen of trillen. Zo weet je als je iets moet doen.

Het ‘Beeldhorloge’ heeft de volgende onderdelen:

 • agenda (gekoppeld aan een computer, tablet of smartphone).
 • geheugensteuntjes (zoals een herinnering voor medicijninname of visite)
 • telefoneren zonder knoppen.
 • hulp op afstand
 • dwaaldetectie en alarmering (in noodgevallen)

Wat levert het op?

Je weet op ieder moment van de dag wat je moet doen. Zo ben je minder afhankelijk van andere mensen. En kun je beter mee doen. Thuis, op het werk, bij vrienden.

Hoe lang duurt het?

Je kunt het ‘Beeldhorloge’ gebruiken zo lang je ondersteuning krijgt van Pameijer. Dat is afhankelijk van je beschikking of indicatie.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. GoOV wint Achmea-pitchevent

  De GoOV-app, waarmee mensen zelfstandig kunnen reizen in het OV, is uitgeroepen tot winnaar van het Achmea-pitchevent. Dit middel zet Pameijer in om mensen te ondersteunen.

  Lees verder
 2. Samenwerken aan toegankelijke games voor mensen met een beperking

  Op donderdag 3 november gaan ondernemers samen met Pameijer de uitdaging aan om bestaande en nieuwe games toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit gebeurt tijdens de Health Innovation Challenge onder leiding van het ondernemerschaps-expertisecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Lees verder
 3. Pameijer test sociale robots

  Pameijer test de komende maanden zeehond ‘Bo’ en kat ‘Abby’: nieuwe ondersteuningsmiddelen voor kinderen en jongeren met een ernstige beperking. Donderdag 15 september vierden kinderen, ouders, ondersteuners en sponsors de start van deze testperiode met een ‘geboortefeest’, inclusief beschuit met muisjes.

  Lees verder