Ambulante behandeling

Je wilt beter kunnen omgaan met vervelende gedachten en gevoelens. Of je wilt van de alcohol of de drugs af. Behandeling van Mozaïk kan je daarmee helpen.

Wat is ‘Ambulante behandeling’?

Door behandeling leer je omgaan met vervelende gedachten en gevoelens. Zodat jij weer de baas bent over wat er in je hoofd gebeurt. Ook als je problemen hebt met alcohol of drugs. Met je behandelaar bekijk je wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt.

Voor wie is ‘Ambulante behandeling?

‘Ambulante behandeling’ is voor mensen vanaf 18 jaar met psychische problemen en/of verslavingsproblemen.

Wat houdt het in?

Met je behandelaar spreek je behandeldoelen af. Daarna ga je aan die doelen werken. Je behandelaar blijft je daarbij ondersteunen, ook als het moeilijk wordt. Door met je te praten en oefeningen te doen, maar vooral door naar je te luisteren. Af en toe heb je ook een afspraak met de arts van Mozaïk om te kijken hoe het met je gaat. Zeker als je medicijnen nodig hebt.

Wat levert het op?

Je zit steeds beter in je vel en kunt weer vorm geven aan je eigen leven.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts. Of, als je een strafrechtelijke titel hebt, een verwijzing van de reclassering.
  • Je moet een zorgverzekering hebben.
  • Werken aan jezelf is niet gemakkelijk. Het gaat met vallen en opstaan. De meeste behandeltrajecten duren ongeveer anderhalf jaar. Dit kan eventueel op basis van je persoonlijke situatie (en afhankelijk van een verwijzing) worden verlengd.
  • Meestal komt je behandelaar bij jou langs, tenzij je zelf liever naar Mozaïk komt. Afspraken met de arts van Mozaïk zijn meestal op kantoor.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Steungroep verslaving start op locatie Het Nieuwe Spoor

    Vanaf donderdag 5 maart is er elke donderdag een bijeenkomst van Steungroep 'Het Andere Spoor' op Het Nieuwe Spoor. Misschien iets voor jou?

    Lees verder