Ambulante begeleiding - forensisch

Je wilt je leven weer op orde brengen. Samen zorgen we ervoor dat je weer een normaal leven kunt leiden.

Wat is ‘Ambulante begeleiding’?

Met ‘Ambulante begeleiding’ krijg je ondersteuning om je leven weer op orde te krijgen. We gaan samen naar de reclassering en maken afspraken voor je toekomst. En we helpen je om niet opnieuw de fout in te gaan.

Voor wie is ‘Ambulante begeleiding?

‘Ambulante begeleiding’ is voor mensen vanaf 18 jaar die door de reclassering of vanuit een penitentiaire inrichting voor begeleiding naar Pameijer worden verwezen. Behandeling maakt geen onderdeel uit van deze begeleiding. Als je voor behandeling wordt verwezen, geldt het product ‘Ambulante behandeling’.

Wat houdt het in?

We helpen je met wat je nodig hebt om een bestaan op te bouwen. Dat zijn meestal verschillende dingen tegelijk, zoals een woning, een inkomen en hulp bij je financiën. We werken ook aan herstel van contact met familie en vrienden, of aan nieuwe contacten. En aan ritme en structuur in je dagelijkse leven.

Wat levert het op?

Je bouwt een normaal leven op. Je laat het verleden achter je. En kunt een nieuwe start maken.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je bent door de reclassering of door een penitentiaire inrichting verwezen naar Pameijer. De begeleiding door Mozaïk, onderdeel van Pameijer, is dus verplicht.
  • Onze begeleiding is gebaseerd op gezamenlijke afspraken. We kijken samen naar wat jij wilt bereiken. En hoe we jou daarin kunnen ondersteunen. Stap voor stap. Je kunt altijd op ons terug vallen.
  • De ondersteuning duurt in principe 1 tot 2 jaar. Dit is ook afhankelijk van de duur van je strafrechtelijke titel.
  • Meestal komt je begeleider bij jou langs, tenzij je liever zelf naar Mozaïk komt. We gaan samen naar afspraken met de reclassering.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Steungroep verslaving start op locatie Het Nieuwe Spoor

    Vanaf donderdag 5 maart is er elke donderdag een bijeenkomst van Steungroep 'Het Andere Spoor' op Het Nieuwe Spoor. Misschien iets voor jou?

    Lees verder