Gezinshuis

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een gezinshuis een oplossing zijn.

Wat is een gezinshuis?

Je woont voor langere tijd in een huis, samen met andere kinderen of jongeren. Een veilig plek, met minder stress en spanning. Je leeft daar samen met jouw ‘gezinshuisouders’. Zij geven jou de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Ze luisteren naar je, maken plezier met je en ondersteunen je bij dingen die je moeilijk vindt. Overdag ga je naar school of eventueel werk.

Voor wie is een gezinshuis?

Een gezinshuis is voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.

Wat levert het op?

Als je fijn woont, kun je je ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Zodat je beter mee kan doen op school. Of passend werk kan vinden. We werken aan een positieve relatie tussen jou en je ouders.

Wat is nog belangrijk om te weten?

  • Je woont met andere kinderen of jongeren samen. Iedereen heeft zijn eigen kamer. De gezinshuisouders ondersteunen jullie.
  • Er zijn 3 gezinshuizen voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Deze staan in Barendrecht en Bleiswijk.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder