Gezinshuis

Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Soms lukt thuis wonen tijdelijk niet meer. Dan kan een gezinshuis een oplossing zijn.

Wat is een gezinshuis?

Je woont voor langere tijd in een huis, samen met andere kinderen of jongeren. Een veilig plek, met minder stress en spanning. Je leeft daar samen met jouw ‘gezinshuisouders’. Zij geven jou de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Ze luisteren naar je, maken plezier met je en ondersteunen je bij dingen die je moeilijk vindt. Overdag ga je naar school of eventueel werk.

Voor wie is een gezinshuis?

Een gezinshuis is voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.

Wat levert het op?

Als je fijn woont, kun je je ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Zodat je beter mee kan doen op school. Of passend werk kan vinden. We werken aan een positieve relatie tussen jou en je ouders.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je woont met andere kinderen of jongeren samen. Iedereen heeft zijn eigen kamer. De gezinshuisouders ondersteunen jullie.
 • Er zijn 3 gezinshuizen voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Deze staan in Gouda en Spijkenisse.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder