Naar dingen zelf doen pagina

Werken als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn bij Pameijer altijd al heel belangrijk. Ze helpen mensen om zo zelfstandig mogelijk te leven. En om deel uit te maken van de samenleving en de wijk waarin ze wonen. De komende jaren hebben we nog meer vrijwilligers nodig.

Wat doe je als vrijwilliger?

Als vrijwilliger ondersteun je onze cliënten. Bijvoorbeeld bij het werk, een hobby of een uitstapje. Je kunt bijvoorbeeld één keer per week ergens koken. Je kunt mensen helpen bij hun administratie en financiën. Bij het ontmoeten van mensen en een zinvolle daginvulling. Of bij hun persoonlijke verzorging en gezondheid.

Je kunt ook iemands maatje worden

Als maatje ben je voor een cliënt een vertrouwd contact. Een maatje gaat bijvoorbeeld gezellig koffie drinken bij iemand die eenzaam is. Gaat op stap met een kind dat thuis aandacht tekort komt. Lees hier meer over onze maatjes!

Waarom vrijwilliger worden?

  • Elke dag is anders en uitdagend.
  • Je steunt medemensen uit jouw buurt of woonplaats.
  • Je doet iets goeds voor de maatschappij.
  • Je krijgt een WA-verzekering en je reiskosten worden vergoed.

Hoe word je vrijwilliger?

Je start met een leuke en leerzame introductie, samen met andere nieuwe vrijwilligers. Tijdens je vrijwilligerswerk krijg je uiteraard ondersteuning en begeleiding van een professional. En als het nodig is, gaan we op zoek naar een training of workshop.

Vragen?

Neem contact met het Jobcenter via vrijwilligers@pameijer.nl of 010 271 00 00.