‘Zijn contract is uitgebreid naar 24 uur

De Machinist, een horeca- en ontmoetingscentrum in Delfshaven, heeft sinds 2 jaar Eduardo in dienst. Eerst met een proefplaatsing, maar inmiddels heeft hij een betaalde baan. Zijn contract is recent uitgebreid van 18 naar 24 uur. 

Passende taken

Karin Yntema, mede-eigenaar De Machinist: ‘Als ondernemer vind ik dat iedereen een plek verdient in de maatschappij. Dat geldt ook voor mijn werknemers. Ik ben daarom bewust op zoek gegaan naar taken die passend zijn voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Deze activiteiten waren snel gevonden.

Eduardo is one of the guys

Karin: ‘Eduardo is begonnen in de spoelkeuken en hielp al snel bij het schoonmaken van onze vergaderzalen en kantoorruimtes. Hij haalt vuile kopjes op en vult de koffiemachines bij. Dat ging zo goed: je zag hem groeien! Toen hij bij ons begon, was hij vrij stil en verlegen. Inmiddels is hij echt ‘one of the guys’: hij is er altijd bij als we iets te vieren hebben’. 

'We betalen Eduardo naar rato van zijn arbeidsvermogen.'

UWV vult salaris aan

Karin is erg tevreden over Eduardo: ‘Hij werkt hard en is zo trots om hier te werken. Een tijd geleden gaf hij aan dat hij iets wilde doen in onze voorbereidingskeuken. In overleg met Rianne, zijn jobcoach bij Pameijer, hebben we zijn taken uitgebreid. Hij helpt nu bijvoorbeeld bij het brood smeren en het maken van chocololly’s. Dat betekent ook een uitbreiding van uren. We betalen Eduardo naar rato van zijn arbeidsvermogen, de rest vult het UWV aan.’

Jobcoach voor advies

Werken met Eduardo levert Karin persoonlijk ook iets op: ‘Hij vergroot mijn wereld. Hij houdt me een spiegel voor: hoe belangrijk het is om dingen goed uit te leggen en af en toe feedback te vragen. Rianne, de jobcoach van Eduardo, geeft me daarin regelmatig advies. Ik merk dat mijn andere werknemers daar ook baat bij hebben!’

Het resultaat

Dit heeft onze samenwerking opgeleverd voor De Machinist

  1. Nieuwe medewerker met een 24-uurs contract
  2. Juridisch en financieel advies
  3. Helder takenpakket
  4. Jobcoach voor ondersteuning op de werkvloer
  5. Een grotere wereld

Klinkt goed!

Wilt u sociale en financiele waarde toevoegen aan uw bedrijf? En bent u een werkgever die verder kijkt en uitgaat van kansen en mogelijkheden? Dan is het tijd voor een afspraak!

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.