In gesprek met verwanten

Heb je behoefte om met anderen in gesprek te gaan over wat deze coronatijd betekent voor jou als verwant? Dat kan elke donderdag tussen 20:00 - 21:00 uur, onder begeleiding van een familie ervaringsdeskundige.

Misschien mis je het contact met jouw verwant en de persoonlijk begeleider. Of word je als mantelzorger zwaarder belast. Je hebt soms vragen en zorgen, maar voelt je ook bezwaard om deze aan de begeleider te stellen. Want je wilt mensen niet onnodig belasten.

Omgaan met verandering

Soms is het prettig om met iemand in gesprek te gaan die herkent wat deze veranderende tijd voor naasten betekent. Joke, Angela en Betty hebben zelf ervaren wat het is om een familielid met een beperking te ondersteunen. Zij begeleiden de online gesprekken.

Iedere donderdag tussen 20.00 - 21.00 uur

We bespreken onderwerpen die deelnemers zelf inbrengen, zoals:

  • Ik heb mijn kind naar huis gehaald, hoe overleef ik die zorgdruk?
  • Hoe kan ik op afstand mee blijven denken met begeleiding?
  • Waar haal ik inspiratie vandaan om met deze veranderingen om te gaan?

Hoe blijf ik goed voor mezelf zorgen in deze veranderende tijd?

Hoe werkt het?

Doe je mee? Klik dan op deze link of de knop onderaan de pagina. Er opent zicht dan een scherm waar je kunt inloggen. Dit scherm is in het Engels. Spreek je dat niet goed? Of kom je er niet uit? Volg dan de onderstaande stappen, bekijk deze instructie of bekijk het onderstaande filmpje.

  • Vul je naam in in het eerste invulveld
  • Klik op de blauwe knop Continue (betekent: doorgaan)
  • Om te kunnen beeldbellen heeft het programma toegang nodig voor je microfoon en camera. Klik op de blauwe knop Request permissions (betekent: toestemming vragen)
  • Misschien moet je nóg een keer toestemming geven (ligt aan je laptop of telefoon). Doe dat.
  • Klik op de blauwe knop Knock (betekent: kloppen). Zo laat je weten dat je mee wil doen aan het gesprek.

Wil je meer weten over Corona?

Kijk op onze Corona pagina voor tips en adviezen, ook voor verwanten.

Volg ons op Facebook

Wist je dat we ook een Samen online Facebookgroep hebben? Ook hier kun je terecht als je zin hebt in wat afleiding of contact.

Ideeën voor online contact?

Heb je als verwant (ook) andere behoeften aan online contact met mensen van Pameijer? Heb je suggesties hoe wij de online dienstverlening aan naasten kunnen verbeteren? Stuur dan een mail naar samenonline@pameijer.nl