Update 20 december: Lockdown, Pameijer blijft open

Afgelopen zaterdag vertelde het kabinet dat Nederland in lockdown gaat. Het kabinet maakt zich veel zorgen om een nieuwe versie van het coronavirus, omikron.

Het aantal coronabesmettingen loopt zeer snel op. Elke dag komen er nog veel besmettingen bij. Ook moeten elke dag meer mensen naar het ziekenhuis. Daarom is Nederland vanaf zondag 19 december in een lockdown. Je kunt de persconferentie nog nalezen. De lockdown duurt zeker tot en met vrijdag 14 januari 2022.

We moesten wel weer even slikken dat we juist tijdens de feestdagen weer moeten aanscherpen. Gelukkig blijven de Pameijer-locaties gewoon open en gaat de dienstverlening aan cliënten door. Ondanks de strenge lockdown verandert er voor onze ondersteuning aan cliënten vrijwel niets (behalve de ‘normale’ veranderingen vanwege de kerstvakantie natuurlijk). We zetten de maatregelen waar je mogelijk nog vragen over hebt voor je op een rij. 

Bezoekersregels

De bezoekersregeling voor cliënten verandert naar maximaal 2 personen per dag. Behalve op 24, 25 en 26 december. Dan kan de cliënt maximaal 4 bezoekers per dag ontvangen. Ook tijdens de jaarwisseling. Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee.

Pameijer locaties blijven open

De activeringscentra, ontwikkelcentra, naschoolse dagbehandeling, locaties met inloopfunctie, logeerhuizen, vrije tijd / senioren locaties, etc. blijven allemaal open. Hetzelfde geldt voor de Werkt locaties, -projecten en individuele werkplekken. Mogelijke uitzonderingen hierop zijn werkgevers die moeten sluiten.

We blijven cliënten ondersteunen

Juist in deze eenzame tijd hebben we aandacht voor iedereen en blijven we je persoonlijk begeleiden. Voor cliënten die niet naar activiteiten of dagbesteding kunnen of willen komen, stemmen begeleiders af welke andere volwaardige vormen van dagbesteding mogelijk zijn. Ook zijn er digitale huiskamers van locaties. Klik hier voor meer informatie.

Aandacht voor de maatregelen

Ook bij Pameijer geven we de lockdown maatregelen extra aandacht. Uiteraard houden we ons aan de welbekende maatregelen zoals anderhalve meter afstand, de basisregels en het dragen van een medisch mondkapje door bezoekers en medewerkers.


We kijken allemaal uit naar een mooi en gezond 2022 waar we meer persoonlijk contact kunnen hebben. Laten we er samen de schouders onderzetten om de verspreiding van het coronavirus verder te beperken.

 

Vertel het door