Eerste vaccinatie bij cliënt is gezet

12 februari 2021

Ton kreeg vanmorgen als eerste cliënt van Pameijer het vaccin tegen corona. “Ik deed mijn ogen dicht en voelde niks”, zegt hij kalm. Ton is de eerste van de circa 1000 bewoners van de ruim 80 woonlocaties die de komende tijd worden gevaccineerd.

In de gemeenschappelijke ruimte van de woonlocatie in Bleiswijk werd de prik gezet door een mobiel prikteam van de Huisartsenpost Midden Holland.

De huisartsenposten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de vaccinaties in hun eigen regio. Dat kan betekenen dat niet iedere regio even snel aan de beurt is. Het hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de vaccins en de hoeveelheid bewoners die in een regio in aanmerking komen voor vaccinatie. Daarom krijgt niet iedereen tegelijk een uitnodiging.

In Bleiswijk ging het gelukkig snel. Team Woont Bleiswijk heeft hard gewerkt om alles voor te bereiden en kon snel afspraken maken met de huisartsenpost Midden Holland.

“Wij zijn ontzettend blij dat het vaccineren van onze cliënten nu is gestart. Daarmee beschermen zij niet alleen hun eigen gezondheid, maar ook die van de mensen om hen heen. Ik hoop dat we zelf ook snel aan de beurt zijn, zodat het spontane contact weer mogelijk wordt”, zegt Susan, wooncoach bij Pameijer.

Ton is blij dat de eerste van de twee prikken nu is gezet. “Ik wil weer terug naar een leven zonder corona. Dit is een begin.”

Vertel het door