woonlocatie IJmeer

Woonlocatie IJmeer is in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Je woont er met meerdere mensen en hebt je eigen kamer. We eten elke dag samen. Met de andere bewoners kun je ook koffiedrinken in de woonkamer of leuke activiteiten doen in het activeringscentrum in hetzelfde gebouw. Er is 24 uur per dag ondersteuning aanwezig. 

Hoe woon je?

De locatie bestaat uit 3 woningen voor meerdere mensen, waar in totaal 20 mensen wonen. Eén appartement in de naastgelegen woontoren hoort ook nog bij deze locatie. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je natuurlijk, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De zitkamer, badkamer en keuken deel je met de andere bewoners. Heb je zin in gezelligheid of wil je een praatje maken? Dan vind je de andere bewoners en de wooncoaches in de ontmoetingsruimte of tuin.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Rolstoelvriendelijk

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

We werken samen aan de dingen die jij wilt bereiken. En ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. We zoeken samen naar vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk dat bij je past. Daarnaast kun je ondersteuning krijgen bij je huishouding, administratie, financiën of contact met buren, vrienden of familie.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar je vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk.  Er wordt namelijk verwacht dat je een dagbesteding hebt. Er zijn ook momenten die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld met tv-kijken, muziek luisteren of lezen. Je kunt, als je dat wilt, samen koffiedrinken met andere bewoners.
Doordeweeks eet je samen met je eigen groep in de woonkamer.  Het eten wordt bereid door het naastgelegen verzorgingstehuis. In het weekend kun je ervoor kiezen om samen met de andere bewoners  te eten. Of om te koken met ondersteuning. In het gebouw zit ook een activeringscentrum. Daar kun je andere bewoners ontmoeten en samen leuke activiteiten doen. 

"Een heerlijke plek om te wonen, met het OV dichtbij. Ik kan overal heen."

Klasina, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is IJmeer 9 in Rotterdam. Dit is in de wijk Zevenkamp. Metrostation de Tochten is op 100 meter loopafstand.  Slechts 1 metrohalte verder is winkelcentrum Ambachtsland, met verschillende winkels en voorzieningen. Ook het Wollefoppenpark en Nesselande strand  is 1 metrohalte van IJmeer. Zeker in de zomer kun je er heerlijk aan het water wandelen.  

Wat is verder belangrijk om te weten?

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.