gezinshuis Burgemeester Martenssingel

Gezinshuis Burgemeester Martenssingel in Gouda is voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen.  We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven en je te ontwikkelen.  In een veilige, huiselijke omgeving. Je hebt je eigen kamer. Eten doe je samen met de andere kinderen en de gezinshuisouders. Soms gaan we ook samen een dagje weg. 

Hoe woon je?

In het gezinshuis woon je met 5 jongens en meisjes en 2 gezinshuisouders. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De jongens slapen op de 1e etage met de gezinshuisouders. De meisjes slapen op de 2e verdieping. Er zijn twee douches: eentje voor de jongens en eentje voor de meisjes.

Heb je zin in gezelligheid of een praatje? Dan vind je de andere kinderen en gezinshuisouders in de gezamenlijke keuken, woonkamer of tuin. Er is ook een hond.

24-uurs begeleiding

Gezamelijke ruimte

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je van je gezinsouders alle zorg die je nodig hebt om je te kunnen ontwikkelen. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Overdag ga je naar school of stage. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school of je stage. Misschien heb je een bijbaantje of hobby. Zoals kranten bezorgen, sporten of muziek. Iedereen heeft een eigen kookdag en onder begeleiding kook je op jouw dag een maaltijd. We eten samen. We gaan ook samen op vakantie of een dagje weg, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een pretpark.

"Dit is een fijne plaats om te wonen. Ik leer van alles op een leuke manier. Ik voel me echt thuis."

Shirley, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Burgemeester Martenssingel 54/56 in Gouda. Dit is midden in Gouda. Dicht bij de winkels en speeltuinen en er is een binnen- en buitenzwembad in de buurt. Het treinstation is 10 minuten lopen en ook de bushalte is vlakbij.

Wat is verder belangrijk om te weten?

  • Om te wonen bij Pameijer heb je een indicatie of beschikking nodig.
  • Vanaf 18 jaar betaal je een eigen bijdrage.
  • In het gezinshuis woon je voor langere tijd.
  • Eén keer in de 2 weken zijn de gezinsouders het weekend vrij en ga je (als dit mogelijk is) naar je ouders, of logeren bij familie (of kennissen).  Je ouders kunnen ook  bellen of op bezoek komen. De gezinsouders gaan 5 weken per jaar met het eigen gezin op vakantie. Dan kun je naar familie (of kennissen) of Pameijer zorgt voor vervangende ondersteuning.
  • Pameijer zorgt voor de inrichting van jouw slaapkamer. Deze inrichting blijft eigendom van Pameijer. Natuurlijk kun je ook eigen spullen meenemen om jouw kamer gezellig te maken!

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.