Participatief drama

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En vind je het moeilijk om bepaalde zaken in je leven aan te pakken. Participatief drama helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is Participatief drama?

‘Participatief drama’ is een vorm van theaterspel, waarin je kunt oefenen met situaties uit jouw leven. Zo leer je hoe je anders met een probleem kan omgaan. 

Voor wie is het?

‘Participatief drama’ is bedoeld voor iedereen met die sterker wil staan in het leven. En daar hulp bij zoekt. Bijvoorbeeld vanwege een psychische kwetsbaarheid of een (licht) verstandelijke beperking. 

Wat houdt het in?

Door verschillende spellen onderzoek je belangrijke situaties uit jouw leven. In theatervorm oefen je hoe je anders met een probleem kan omgaan. Of hoe je iets dat jou misschien dwars zit, aan iemand vertelt. Het theaterspel kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld: opvoeden, omgaan met verslaving, een baan vinden of een ruzie oplossen. Mensen uit je groep denken én doen mee. 

Wat levert het op?

Door het naspelen van een situatie ontdek je wat jij zelf belangrijk vindt en wat je wilt. Je voelt je sterker om dat in het echte leven ook te doen. Na afloop krijg je een certificaat.

Wat is verder belangrijk om te weten?

 • De training wordt gegeven door een (ervaringsdeskundige) trainer.
 • De training bestaat uit (minimaal) 6 bijeenkomsten van 2 uur.
 • Er zijn minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

  Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

  Lees verder
 2. Kick off campagne Nederland Onbeperkt

  Op donderdag 13 oktober is de landelijke publiekscampagne ‘Nederland Onbeperkt’ gestart, georganiseerd door de VGN. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder