Participatief drama

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En vind je het moeilijk om bepaalde zaken in je leven aan te pakken. Participatief drama helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is Participatief drama?

‘Participatief drama’ is een vorm van theaterspel, waarin je kunt oefenen met situaties uit jouw leven. Zo leer je hoe je anders met een probleem kan omgaan. 

Voor wie is het?

‘Participatief drama’ is bedoeld voor iedereen met die sterker wil staan in het leven. En daar hulp bij zoekt. Bijvoorbeeld vanwege een psychische kwetsbaarheid of een (licht) verstandelijke beperking. 

Wat houdt het in?

Door verschillende spellen onderzoek je belangrijke situaties uit jouw leven. In theatervorm oefen je hoe je anders met een probleem kan omgaan. Of hoe je iets dat jou misschien dwars zit, aan iemand vertelt. Het theaterspel kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld: opvoeden, omgaan met verslaving, een baan vinden of een ruzie oplossen. Mensen uit je groep denken én doen mee. 

Wat levert het op?

Door het naspelen van een situatie ontdek je wat jij zelf belangrijk vindt en wat je wilt. Je voelt je sterker om dat in het echte leven ook te doen. Na afloop krijg je een certificaat.

Wat is verder belangrijk om te weten?

 • De training wordt gegeven door een (ervaringsdeskundige) trainer.
 • De training bestaat uit (minimaal) 6 bijeenkomsten van 2 uur.
 • Er zijn minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Nieuwe werkervaringsplekken bij woningcorporatie Woonbron

  Op dinsdag 17 april maakten we het officieel: onze samenwerking met woningcorporatie Woonbron in Hoogvliet. Hierdoor kunnen 8 tot 12 cliënten van Pameijer werkervaring opdoen in de wijk. Karin Schrederhof, directeur Woonbron ZWS en Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer, ondertekenden het contract.

  Lees verder