Ontwikkelen doe je zelf

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. En jezelf ontwikkelen. Soms is dat lastig. Waar ben je goed in? En hoe kom je voor jezelf op? De groepstraining ‘Ontwikkelen doe je zelf’ helpt je hierbij.

Wat is ‘Ontwikkelen doe je zelf?

‘Ontwikkelen doe je zelf’ is een training in een groep over ontwikkeling.

Voor wie is het?

‘Ontwikkelen doe je zelf’ is bedoeld voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die actief willen werken aan hun eigen ontwikkeling.

Wat houdt het in?

In de groepstraining 'Ontwikkelen doe je zelf' denk je na over jezelf. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig? En hoe kijken anderen naar mij? Je leert waar je goed in bent. Hoe je kunt samenwerken. En hoe je grenzen kunt aangeven. Dit helpt je bij de dingen die je dagelijks doet. Je doet samen met anderen oefeningen. Op jouw eigen niveau en in jouw eigen tempo. Aan het eind van de training laat je aan je vrienden en familie zien wie je bent en wat je wilt.

Wat levert het op?

Door 'Ontwikkelen doe je zelf' weet je beter waar je goed in bent. Je weet hoe je samenwerkt en hoe je jouw grenzen aangeeft. Je weet beter hoe jij je wilt ontwikkelen. En wie of wat je daarbij nodig hebt. En je kunt dit aan anderen uitleggen. Na afloop krijg je een certificaat.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • De training wordt gegeven door een trainer en een ervaringsdeskundige. Hij/zij heeft zelf een (licht) verstandelijke beperking en weet hoe het is om jezelf verder te ontwikkelen.
 • De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 5 uur.
 • Er zijn minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

  Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

  Lees verder
 2. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder