Ontwikkelcentrum kinderen

Kinderen van 2,5 tot 12 jaar met verstandelijke of lichamelijke beperkingen hebben speciale zorg nodig om zich te ontwikkelen. Zo kan jouw kind zo goed mogelijk leven.

Stap voor stap

Het Ontwikkelcentrum voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen en persoonlijke groei. Stap voor stap. Samen met specialisten, zoals een arts, orthopedagoog, psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en speltherapeut.

Speciale zorg

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Met een verstandelijke of lichamelijke beperkingen heeft jouw zoon of dochter speciale zorg nodig om zich te ontwikkelen. Bij voorkeur zo vroeg mogelijk. Zodat iemand vanuit zijn psychische en fysieke mogelijkheden zo goed mogelijk kan leven.

Samenwerken

Wat jouw kind in het Ontwikkelcentrum leert kan hij/zij ook thuis toepassen. We werken samen met ouders/verzorgers, dus weet je wat jouw kind geleerd heeft.

Voor ouders

Je wordt als ouder thuis ondersteund in de rol van opvoeder. Bijvoorbeeld om de (zware) zorg voor jouw kind te combineren met de opvoeding van andere gezinsleden. Je leert hoe je beter met jouw kind omgaat en hoe jullie met elkaar in contact blijven.

Sterker als gezin

We betrekken mensen die voor jullie belangrijk zijn bij het aanpakken van problemen. Zo maakt jouw kind meer deel uit van de wereld om hem heen. En sta je als gezin sterker. Jullie krijgen meer grip op het dagelijkse leven. Als ouder vul je de opvoeding zelf in. Als kind kun je opgroeien in jouw eigen gezin.

Doorstromen

Ontwikkelcentrum is een goede voorbereiding voor kinderen die doorstromen naar speciaal (basis)onderwijs.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

    In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

    Lees verder
  2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

    Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

    Lees verder