Ondersteuning overgang 18- naar 18+ (LVB)

Wanneer je 18 jaar wordt, verandert er veel. Ineens ben je volwassen en worden er andere dingen van je gevraagd. Je gaat op zoek naar passend werk. Of verhuist naar een andere woning. En krijgt te maken met nieuwe mensen die jou ondersteunen. Dat kan best spannend zijn! ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ helpt je hierbij.

Wat is ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’?

Met ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ krijg je tijdelijk nog ondersteuning van jouw vertrouwde begeleider, nadat je bent verhuisd naar een nieuwe woon- en/of werkplek.

Voor wie is ‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’?

‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ is voor jongeren die 18 jaar worden en die al ondersteuning van Pameijer krijgen.

Wat houdt het in?

Jouw vertrouwde begeleider bezoekt je thuis en/of op je nieuwe werkplek. Samen met jou kijkt hij hoe het gaat. En vertelt aan je nieuwe begeleiders wat belangrijk voor je is. Zo leren zij je goed kennen en kunnen zij rekening houden met wat jij nodig hebt.

Wat levert het op?

Je nieuwe begeleiders leren je goed kennen en houden rekening met wat jij nodig hebt.

Zo kun je op een veilige manier starten op je nieuwe woon- en/of werkplek.

Hoe lang duurt het?

‘Ondersteuning overgang 18- naar 18+’ kan maximaal 6 maanden worden ingezet. Dit kan eventueel op basis van je persoonlijke situatie (en afhankelijk van een beschikking of indicatie) worden verlengd.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

    In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

    Lees verder
  2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

    Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

    Lees verder