Naschoolse dagbehandeling

Je wil graag meedoen. Op school. Met je vrienden. Heb je al veel meegemaakt? Of gaat het thuis niet goed? Samen werken we aan een oplossing. Naschoolse dagbehandeling kan hierbij helpen.

Wat is naschoolse dagbehandeling?

Naschoolse dagbehandeling is een naschoolse groepsbehandeling, waarbij je samen met kinderen en jongeren leert hoe je om kunt gaan met situaties die jij lastig vindt. We hebben daarbij contact met jouw ouders.

Voor wie is naschoolse dagbehandeling?

Naschoolse dagbehandeling is voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die thuis en/of op school problemen ervaren en vast lopen in hun ontwikkeling.

Wat houdt het in?

Bij de naschoolse dagbehandeling krijg je na schooltijd behandeling en ondersteuning. Je leert nieuwe vaardigheden. Zodat je om kunt gaan met moeilijke situaties. Samen kijken we waar je goed in bent. En hoe je hier verder in wilt groeien. In een groep met andere kinderen of jongeren oefen je op een positieve manier. Je leert van elkaar tijdens verschillende activiteiten. Zo kun je beter meedoen: thuis, op school, met vrienden en straks met werk.

Wat levert het op?

Je leert om te gaan met je emoties en leert hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Je ontdekt wat je leuk vindt en wat je goed kunt. Je leert om voor jezelf op te komen. En om aan te geven wat je nodig hebt. Zo voel je jij je prettiger: thuis, op school en met je vrienden.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Hoeveel dagen per week je op de naschoolse dagbehandeling zit, hangt af van jouw beschikking of indicatie.
 • Je hebt een beschikking of indicatie nodig. Heb je deze niet? Dan kun je samen met een arrangeur van Pameijer kijken of een beschikking of indicatie mogelijk is. En hoe je deze kunt aanvragen.
 • Er zitten gemiddeld 8 kinderen of jongeren in jouw groep. Twee pedagogisch medewerkers ondersteunen jullie bij de oefeningen en activiteiten.
 • Je gaat na school naar de naschoolse dagbehandeling. Daarom is de naschoolse dagbehandeling zoveel mogelijk bij jou in de buurt. Zo kun je de dingen die je leert ook direct toepassen in jouw eigen (woon)omgeving.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en gesprek. Er zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen. Overal staat natuurlijk de koffie klaar!

  Lees verder
 2. Opnames SBS 6 in Ontwikkelcentrum Cocon

  Op vrijdag 17 februari staan de kinderen van Ontwikkelcentrum Cocon in de spotlights. Zij spelen de hoofdrol in een TV-item dat SBS 6 uitzendt in de Week van Zorg en Welzijn, die plaats vindt van maandag 13 t/m vrijdag 18 maart 2017.

  Lees verder