Kies je koers

Je wilt graag zelf beslissen over de dingen die je belangrijk vindt. Soms is dat lastig. Bijvoorbeeld omdat je niet weet wat je wilt. Of wat je kunt. ‘Kies je koers’ helpt je om keuzes te maken.

Wat is ‘Kies je Koers’?

‘Kies je koers’ is een programma op de computer of tablet.

Voor wie is het?

‘Kies je Koers’ is voor jongeren tussen de 14 en 25 met een (licht) verstandelijke beperking.

Wat houdt het in?

‘Kies je koers’ is een programma met onderwerpen uit jouw leven. Via vragen, oefeningen en kleine opdrachten denk je na over wat jij wilt en wat je kunt. Over:

 • geld
 • gezondheid
 • opleiding
 • vrienden en relaties
 • werk
 • wonen

Je kunt de opdrachten zelf maken. Of samen met iemand die jij kiest. Als je wilt, kijkt je wooncoach mee.

Wat levert het op?

Met ‘Kies je Koers’ weet je beter wat je zelf wilt. Dat helpt om met alledaagse situaties om te gaan. En om plannen voor de toekomst te maken.

Hoe lang duurt het?

In zeven gesprekken neem je alle onderwerpen van het programma door met je ondersteuner. Daarna kun je zelf of samen met iemand anders het programma volgen.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Tip: zo kun je veilig appen en (beeld)bellen

  Chat, bel of beeldbel jij wel eens met je coach? Of met andere mensen die belangrijk voor je zijn? Dan hebben we een tip voor je: maak hiervoor gebruik van de veilige app ‘Signal’.

  Lees verder
 2. GoOV wint Achmea-pitchevent

  De GoOV-app, waarmee mensen zelfstandig kunnen reizen in het OV, is uitgeroepen tot winnaar van het Achmea-pitchevent. Dit middel zet Pameijer in om mensen te ondersteunen.

  Lees verder
 3. Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) voor iedereen!

  Pameijer werkt hard om de WRAP® training voor iedereen geschikt te maken: zowel voor mensen met psychosociale of psychiatrische problemen als mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Want iedereen kan herstellen en ontwikkelen!

  Lees verder