Herstellen doe je zelf

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En weet je niet (meer) wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Of hoe je kunt omgaan met je kwetsbaarheden. En kunt werken aan de dingen die jij wilt bereiken. De groepstraining ‘Herstellen doe je zelf’ helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is ‘Herstellen doe je zelf’?

‘Herstellen doe je zelf’ is een training in een groep over herstel.

Voor wie is het?

‘Herstellen doe je zelf’ is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, die actief en doelgericht willen werken aan hun herstel.

Wat houdt het in?

In de training werk je aan een aantal thema’s die te maken hebben met herstel. Je leert jezelf te uiten en je mening te formuleren. Je onderzoekt wat je graag wilt bereiken en hoe je dat kan aanpakken. Welke rollen heb je in je leven? Hoe kun je deze verbeteren? Ook leer je hoe je kunt werken aan het krijgen van de juiste steun uit je omgeving.

Wat levert het op?

Je ontdekt je eigen kracht en mogelijkheden. Je krijgt inzicht in je eigen herstelproces en hoe je hier invloed op kunt hebben. Je zet op jouw manier en in jouw tempo gerichte stappen in je ontwikkeling. Na afloop krijg je een certificaat.

 • Twee ervaringsdeskundigen begeleiden de training. Zij hebben zelf ook veel meegemaakt in hun leven. En weten uit eigen ervaring dat het lastig én mogelijk is om daarvan te herstellen.
 • De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur.
 • De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Nieuwe werkervaringsplekken bij woningcorporatie Woonbron

  Op dinsdag 17 april maakten we het officieel: onze samenwerking met woningcorporatie Woonbron in Hoogvliet. Hierdoor kunnen 8 tot 12 cliënten van Pameijer werkervaring opdoen in de wijk. Karin Schrederhof, directeur Woonbron ZWS en Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer, ondertekenden het contract.

  Lees verder