Fotovoice

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En vind je het moeilijk om positief over jezelf te denken. Je weet niet (meer) waar je goed in bent. De training Fotovoice kan je hierbij helpen. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Wat is Fotovoice?

‘Fotovoice’ is een training over stigma. Een stigma is een negatief (voor)oordeel. Een stempel dat je zelf hebt of dat andere mensen je geven. Een stigma maakt meedoen lastiger.

Voor wie is het?

De training is bedoeld voor iedereen die zich door een negatief (zelf)stigma belemmerd voelt in zijn leven. Bijvoorbeeld omdat je dingen niet durft te doen.

Wat houdt het in?

In de training ‘Fotovoice’ praat je met andere mensen in een groep over stigma en zelfstigma. Je onderzoekt welke vooroordelen je over jezelf hebt. En hoe anderen naar je kijken. Ook praat je over wat dat voor jou betekent. Wat doet dat met je?
Daarna kijk je naar je persoonlijke kwaliteiten. Waar ben jij goed in? Wat is jouw talent? Je sluit de training af met een presentatie. Daarin gebruik je twee foto’s en een eigen verhaal. Daarmee laat je zien wie je bent en waar je voor staat.

Wat levert het op?

Je hebt meer zicht op vooroordelen over jou en op je talenten en kwaliteiten. Dat geeft je een sterker gevoel. Je bent veel meer dan je zelf denkt! Je hebt je eigen verhaal verteld voor publiek, dat je zelf uitkiest. Na afloop krijg je een certificaat.

Wat is nog belangrijk om te weten?

 • Je kent het begrip ‘herstel’ en wilt verder werken aan je eigen herstel.
 • Een ervaringsdeskundige begeleidt de training. Dat is iemand die zelf heeft meegemaakt hoe (zelf)stigma werkt en wat je daartegen kan doen.
 • De training bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.
 • Er zijn minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

Neem contact op

Wil je contact met iemand bij jou in de wijk? Vul je postcode in
Algemeen telefoonnummer:   010  271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Blue Monday Run vraagt aandacht voor depressie

  Op maandag 21 januari organiseerde Mark, ervaringsdeskundige bij Pameijer, een Blue Monday Run in Hillegersberg. Dit is een sponsorloop om aandacht te vragen voor depressie. Er liepen 19 mensen mee.

  Lees verder
 2. Kom je naar de workshop Ontwikkeling - Herstel?

  Wil jij meer bezig zijn met je talenten dan met je problemen? Wil je hoopvoller in het leven staan? Kom dan samen met je begeleider naar de workshop Ontwikkeling-Herstel.

  Lees verder
 3. Nieuwe werkervaringsplekken bij woningcorporatie Woonbron

  Op dinsdag 17 april maakten we het officieel: onze samenwerking met woningcorporatie Woonbron in Hoogvliet. Hierdoor kunnen 8 tot 12 cliënten van Pameijer werkervaring opdoen in de wijk. Karin Schrederhof, directeur Woonbron ZWS en Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer, ondertekenden het contract.

  Lees verder