Cloudina

Je wilt graag zo veel mogelijk zelf doen. Soms is dat lastig. Bijvoorbeeld omdat je dingen snel vergeet. Of omdat mensen je moeilijk kunnen verstaan. ‘Cloudina’ helpt je hierbij.

Wat is ‘Cloudina’?

‘Cloudina’ is een app voor je smartphone (slimme mobiele telefoon). De app heeft verschillende functies en helpt je bij je dagelijks leven.

Voor wie is het?

‘Cloudina’ is voor iedereen die zelfstandig dingen wil doen. Maar die het moeilijk vindt om dingen te onthouden. Of weinig besef van tijd heeft. Of die zich moeilijk verstaanbaar kan maken.

Wat houdt het in?

‘Cloudina’ heeft verschillende functies die je helpen om zelfstandig dingen te kunnen doen. Door foto’s, plaatjes en gesproken tekst is ‘Cloudina’ gemakkelijk te gebruiken. En kun je beter aangeven wat je nodig hebt. Ook als mensen je niet goed verstaan. Samen met iemand anders voer je eerst alles in op de computer. Daarna kun je ‘Cloudina’ gaan gebruiken.

‘Cloudina’ heeft verschillende onderdelen:

 • Bellen door foto’s van je contactpersoon aan te raken.
 • Een agenda met plaatjes of gesproken tekst. Hiermee kun je je eigen dagprogramma maken. Door plaatjes of gesproken tekst weet je wat je op een bepaalde tijd moet doen. Bijvoorbeeld opstaan. Eten. Naar de bushalte lopen. Of boodschappen doen.
 • Een foto-album waarin je je eigen foto’s kunt zetten. Zo kun je je verhaal vertellen en delen met anderen.
 • Blue-assist, waarmee je zelfstandig op pad kunt. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Of om te reizen met het openbaar vervoer. Heb je hulp nodig? Dan kun je met een knop snel contact hebben met je ondersteuner. Of met iemand anders die belangrijk voor je is. Die ziet precies waar je bent en helpt je verder op weg.

Wat levert het op?

Je weet op ieder moment van de dag wat je moet doen. En je kunt anderen met plaatjes laten zien wat je nodig hebt. Je kunt je verhaal delen anderen. En je kunt zelfstandig op pad. Zo ben je minder afhankelijk van andere mensen. En kun je beter mee doen. Thuis, op het werk, bij vrienden.

Hoe lang duurt het?

Je kunt ‘Cloudina’ gebruiken zo lang je ondersteuning krijgt van Pameijer. Dat is afhankelijk van je beschikking of indicatie.

Een vraag? Advies of hulp nodig?

Neem contact op. Bel of mail gerust. Of laat je door ons terugbellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Tip: zo kun je veilig appen en (beeld)bellen

  Chat, bel of beeldbel jij wel eens met je coach? Of met andere mensen die belangrijk voor je zijn? Dan hebben we een tip voor je: maak hiervoor gebruik van de veilige app ‘Signal’.

  Lees verder
 2. GoOV wint Achmea-pitchevent

  De GoOV-app, waarmee mensen zelfstandig kunnen reizen in het OV, is uitgeroepen tot winnaar van het Achmea-pitchevent. Dit middel zet Pameijer in om mensen te ondersteunen.

  Lees verder
 3. Samenwerken aan toegankelijke games voor mensen met een beperking

  Op donderdag 3 november gaan ondernemers samen met Pameijer de uitdaging aan om bestaande en nieuwe games toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit gebeurt tijdens de Health Innovation Challenge onder leiding van het ondernemerschaps-expertisecentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Lees verder